EuroNanoForum2009 – nezvládnutá komunikace

7.6.2009
nanotruck před budovou ČVUT

Ve dnech 2.-5.června proběhla v Praze důležitá mezinárodní konference o nanotechnologiích – EuroNanoForum2009. Je škoda, že u tak důležitá akce nebyla dostatečná pozornost věnována její propagace. V úvodní tiskové zprávě se praví: „Pro novináře se během EuroNanoFóra 2009 ve dnech 2. a 3. června uskuteční tisková konference a brífinky, během nichž budou představeny vybrané evropské projekty. Jeden z brífinků představí české nanotechnologie. Přesné termíny a informace o akreditaci budou zveřejněny v další tiskové zprávě a na stránkách konference v sekci „Media“. Další tiskové zprávy o konkrétních akcích se bohužel neobjevily a rovněž na webové stránce konference v sekci média najdeme nejnovější tiskovou zprávu o technologické burze z 2.června, tedy ze dne zahájení konference. Nic o tiskových konferencích a představování zajímavých projektů. Možná tyto akce proběhly, bohužel se to nedalo zjistit.

Samostatnou kapitolu představuje nanotruck. Tento chvályhodný projekt, financovaný německou vládou, má, je vlastně pojízdným muzeem, ve kterém se veřejnost má možnost seznámit s nanotechnologiemi. Škoda, že se nedalo nikde zjistit, kdy je vlastně přístupný. V pátek byl pro veřejnost otevřen až od 13 hod., což jistě nepotěšilo ty, kteří si pro jeho návštěvu vybrali dopoledne.

Je pravda, že naše media se otázkám vědy a vědní politiky věnují pouze okrajově, přestože se jedná o problematiku, jež naši budoucnost ovlivní podstatně více než hojně rozpitvávané nejrůznější aféry, pseudoaféry a aférky. Nicméně nemusí to být vždy vinou novinářů.

Odeslat komentář k článku "EuroNanoForum2009 – nezvládnutá komunikace "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "EuroNanoForum2009 – nezvládnutá komunikace " e-mailem

Diskuse/Aktualizace